Mors side

Anna Overgaard Bjerrum

Marie og Mads

Onkel Viggo med "Freja"

Matematik og karakterbog i 3. og 4. mellem (8. 0g 9. klasse). Selv om Mor let kunne være kommet i gymnasiet, var der ikke råd til det. Læge Unmarck Larsen ville endda betale for Mors uddannelse, da hun var bedste veninde med hans datter, men det kunne der slet ikke være tale om. Mads havde jo også spillet gården væk, og Marie ventede bare på at Mor som den sidste af 11 børn rejste hjemmfra, så hun selv kunne forlade skuden. Den dag Mor rejste, pakkede Marie sin kuffert og tog til Aarhus uden en klink på lommen. Væk ville hun. Men med 11 børn kunne hun med et lille bidrag fra hver af dem klare sig. Flere af drengene - mine utallige onkler - blev ved med at betale, selv efter Folkepensionen i 1957 blev indført.

Så kom Far ind i billedet - ikke til Maries uddelte begejstring!

Det med motorcykler op og ned af Strøget. Det var da ikke noget for Maries pæne datter fra Fabjerg! Men hun tog fejl. Der var mere spræl i Mor end Marie anede.

Bryllup i Juelsminde kirke 4. maj 1935. Nul gæster! Mads og Marie kunne ikke være tilstede sammen, og så kunne Fars mor jo heller ikke komme! 

Så måtte man jo have et kørekort. Det brugte Mor i 2 år. Så kom krigen, og bilen blev klodset op i garagen. Da krigen var forbi, skulle kortet fornys (udløb i -43), og man skulle skrive under på, at man havde kørt jævnligt (hvad alle vidste ikke passede - også politiet), men det nægtede Mor, og hun fik det aldrig fornyet. 

Det var ikke lette tider at starte et firma op på. Mor var søjlen i Fars liv. Mors stoiske ro var balsam for Fars letantændelige temperament....og hun vidste det!

Elsebeth formodentlig 1938

Johns barnedåb 1942

fra venstre: Fusse, Tante Lis, onkel Kaj, tante Selma, onkel Kesse

og nederst: John, moster Hanne (min gudmor - ugift og ingen børn som den eneste af de 11) - og Elsebeth

Far, Mor, Mads (?), tante Sidsel (?) og ?

Mor, Elsebeth og Far ca. 1938

Ukendt, Mormor (Marie), Mor og tante Lis 

fra hølre: Marie, onkel Viggo, Far, tante Lis og moster Kirsten (?)

Moster Stinne (1919)

Onkel Ingvard

Onkel Kesse

Onkel Efraim

Onkel Viggo

Mors opskrifter.

Siderne står omvendt 

Sidste side først!

Frodesgade 16 (Far havde selv tegnet huset) med Tjavs, der elskede at spise naboens høns og Norma nede til højre.

.....og tiden gik!

Og Mor og Far blev ved med at være glade for hinanden


"Til Jordens dejligste Mand fra hans knap så dejlige Kone"!

Der var altid fest og glade dage på Aarslev Højgård. Liggende gæster var der næsten altid. Her Roy S. Thrall (dirigent fra Rochester og tidligere mesterbokser i Flåden) (billede 6). En lille familie julefrokost (billede 7) og sølvbryllup. 


Udover Far var Mors største interesse blomster (hun talte med dem og påstod gravalvorligt, at blomsterne kunne skelne de gode mennesker fra de mindre gode! De vendte bladene om, når de ikke kunne lide nogle personer! 


Sidste billede er lige før afgangen til Rochester, hvor jeg ikke ville se dem før et år senere (1958)

Billede 10 fra venstre: Tante Anna, Elsebeth, Moster Hanne, Onkel Viggo, Moster Stinne, Onkel Kaj, Fru Banner Voigt, Hr. Banner Voigt, Tante Jytte, Poul Agerskov, Tante Lis, Alice, Onkel Ingvard, Onkel Kesse, Onkel Lauritz, Tante Selma, Moster Kirsten, Kristein, Onkel Peter - foruden Mor og Far

Inden Elsebeth sov måtte hun lige orientere Mor om, hvordan det var gået med hendes lektier.


Læg mærke til Elsebeths kommentar til "Frk. Jensen" (den unge pige), der har "grinet" hele aftenen: "Ja, hun kan jo også bare nyde det"!

I det hele taget havde alle "de unge piger" en god tilværelse hos mor. Både Mor og Far ville kun have dem nogle få år, for de skulle videre og helst få en uddannelse. Mange år efter opsøgte de stadig min mor for at sige tak for en god tid!

Fra Mary Skovlund Petersen i 1990. Hun var hos os under krigen, så det er 50 år efter.

Og her Norma, der var hos os før- og på Aarslev Højgaard.

Taget hertil fra Californien for at besøge Mor. I 2011! 97 år gammel.

Udover Far og planter....var børn nu det bedste, der fandtes

Dette er blot et mini billede af stamtræet.


Det rigtige finder I på www.geni.com (logger ind med Brugernavn: "jdmpost@gmail.comog Kode: "benedikte"


Når I er der inde, kan I finde alverdens sjove ting og sager langt tilbage i tiden. Og så må I gerne tilføje (når I har lært, hvordan man gør) diverse ægtefæller og børn med datoer og billeder.